Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři: Bojíme se, že ztratíme samosprávu

Rektoři: Bojíme se, že ztratíme samosprávu

10.9.2011    Českobudějovický deník, Strana 1, Titulní strana, (aza)       

České Budějovice – Obavy z pozměňovacího návrhu vládní novely zákona o rozpočtových pravidlech poznamenaly čtvrteční setkání 41 rektorů vysokých škol v Českých Budějovicích. Změna podle nich zlikviduje samosprávu škol a bude prakticky znamenat podřízenost ministerstvu financí.

            „To přinese celou řadu problémů. Vysoké školy by se najednou staly vyloženě státními institucemi, z čehož například vyplývá, že nemohou mít platební karty. Ovlivnilo by to celé jejich hospodaření,“ vysvětlil rektor Akademie múzických umění v Praze Ivo Mathé.

            Představitelé českých vysokých škol jsou také nespokojení s přípravami státního rozpočtu na rok 2012. Podle předběžných informací by totiž měli dostat o miliardu korun méně než v letošním roce. „Zdá se nám, že navzdory předvolebním prohlášením přestává být vysoké školství jednou z priorit vlády,“ komentoval předseda České konference rektorů Václav Hampl z Karlovy univerzity.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:53

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze