Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       S výběrem vysoké školy pomůže uchazečům veletrh Gaudeamus

S výběrem vysoké školy pomůže uchazečům veletrh Gaudeamus

Brno 30. října (ČTK), autor:    tmd snm

S výběrem vysoké školy pomůže uchazečům o studium také letos veletrh Gaudeamus, jehož se každoročně účastní tisíce mladých lidí. Na brněnském výstavišti se jim tentokrát formou informačních stánků, přednášek a dalších akcí představí 3500 oborů, které lze studovat v Česku nebo na zahraničních školách. Z ciziny dorazí zástupci 47 univerzit, nejvíce jich bude ze Švýcarska, Německa a Finska, oznámili pořadatelé v tiskové zprávě.

    Gaudeamus začne 1. listopadu a potrvá čtyři dny. Průzkum provedený organizátory nasvědčuje tomu, že se uchazeči budou znovu zajímat hlavně o společenské vědy, jazyky a ekonomické a učitelské obory. I proto veletrh zpestří doprovodné programy, které mají obrátit pozornost k technickým a přírodovědným oborům.

    Sedm největších technických univerzit v Česku se spojilo v doprovodném programu Pojďme si hrát s technikou. "Vysoké učení technické v Brně představí například robota záchranáře pro průzkum v nebezpečných či nepřístupných oblastech se dvěma kamerami snímajícími dění v místě průzkumu," řekla ČTK mluvčí školy Jitka Vanýsková. V samostatném stánku brněnské techniky si zájemci prohlédnou také závodní auto navržené studenty.

    Druhá největší vysoká škola v Česku, Masarykova univerzita v Brně, nechá za sebe na veletrhu mluvit své současné studenty. Právě oni budou v informačních stáncích představovat jednotlivé fakulty. "Sami studenti dokážou nejlépe zodpovídat praktické dotazy svých mladších kolegů," řekla mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

    Samostatným stánkem se na veletrhu představí Evropská komise se svým projektem Mládež v pohybu. Jeho cílem je podpora studia, práce a vzdělávání v zahraničí. V nepřetržitém programu budou s návštěvníky veletrhu besedovat lidé, kteří se díky EU podívali do ciziny za prací, studiem nebo jako dobrovolníci.

    Každý návštěvník veletrhu podle pořadatelů získá přehled o aktuálních studijních příležitostech, informace o přijímacím řízení a podmínkách studia, tištěný a elektronický katalog i řadu cenných rad. Více informací najdou zájemci na webových stránkách ExternĂ­ odkaz www.gaudeamus.cz.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:52

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze