Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ministerstvo školství chce změnit logo, navrhnou je studentiMinisterstvo školství chce změnit logo, navrhnou je studenti

Ministerstvo školství chce změnit logo, navrhnou je studenti

Praha 2. února (ČTK), autor: kli mal

Ministerstvo školství chce změnit logo úřadu, navrhnout by jej měli studenti. Úřad dnes proto vyhlásil soutěž, autora vítězného návrhu odmění 5000 korunami. Nový vizuál by měl obsahovat název ministerstva nebo zkratku MŠMT, grafika bude v příštích letech používána na úředních dokumentech, cedulích a při reprezentaci ministerstva.


    "Původní logo ministerstva je několik let staré a neodpovídá současným grafickým požadavkům," uvedl dnes úřad v tiskové zprávě. Nyní je logo ministerstva tvořeno písmeny MŠMT rozdělenými do dvou řad nad sebou. Soutěže se mohou zúčastnit nejen mladí lidé ze středních, vyšších odborných a vysokých škol uměleckého směru, ale kterýkoliv student.


    Do konce února by měli grafici poslat návrhy, které budou s použitím maximálně tří barev obsahovat kromě názvu ministerstva i nějaký další grafický prvek. "Došlé návrhy bude posuzovat odborná komise složená z pracovníků ministerstva i osobností působících v oblasti českého designu, grafiky, reklamy a podobně. Ten návrh, který bude vyhodnocen jako nezdařilejší se stane na příští léta grafickou značkou ministerstva," sdělil úřad.


    Sjednotit vizuální styl chce v současnosti například i Univerzita Karlova, každá fakulta a ústav má totiž nyní jiné logo. Podle serveru Ukáčko by mělo být do budoucna ze všech těchto značek patrné, že se jedná o Univerzitu Karlovu.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:22

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze