Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rozvrat v Egyptě zasáhl až na Hrad a ohrozil výstavu

Rozvrat v Egyptě zasáhl až na Hrad a ohrozil výstavu

3.2.2011, rubrika: Praha, strana: 1, autor: (ČTK)



PRAHA Pražané zřejmě v příštím roce na Pražském hradě vinou nepokojů v Egyptě neuvidí jedinečné nálezy z hrobky faraona Tutanchamona. Měly být součástí výstavy Egypt - cesta k věčnosti. Na ohrožení termínu konání výstavy upozornil Michal Stehlík, děkan Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, která se na přípravě výstavy podílí.

Problémy s konáním výstavy připustil i Hrad.

Na přelomu roku se měla podle Stehlíka sejít komise egyptského muzea a potvrdit výběr předmětů, které měly být do České republiky zapůjčeny.

„Je zřejmé, že v této chvíli nepřipadá tento krok v úvahu, tudíž osobně mám za to, že pro rok 2012 je výstava víceméně nemožná,“ uvedl děkan s tím, že je filozofická fakulta připravena obnovit všechny práce na přípravě výstavy, jakmile to situace v Egyptě dovolí.

„Výstava je v plánu na rok 2012. Samozřejmě problém to být může. Odpověď nám dá až blízká budoucnost,“ reagoval mluvčí prezidenta Radim Ochvat. Výstava v Jízdárně Hradu se měla konat pod záštitou prezidentů Mubaraka a jeho českého protějšku Václava Klause. Oba státníci se na tom dohodli při loňské Klausově návštěvě Egypta.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:22

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze