Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti a ideální banka

Studenti a ideální banka

Hradecký deník, 14.2.2011, rubrika: Moje peníze – příloha, strana: 51, autor: (jg)

Již čtvrtý ročník soutěže „Ideální banka 21. století“, který pořádá Poštovní spořitelna a specializovaný server Bankovnipoplatky.com, dospěl minulý týden do finále.

Ze 143 studentských prací odborná porota vybrala vítěze, kteří získali ceny v celkové hodnotě sto tisíc korun.

„Jako člen hodnotící komise musím přiznat, že vysokou kvalitou soutěžných příspěvků nám studenti letos připravili nelehký úkol, vybrat ty nejlepší. Téma péče o klienta a vstřícný přístup k zákazníkovi přitom nebylo lehké,“ řekl při vyhlašování výsledků ombudsman Poštovní spořitelny Martin Kovář.

Letošní hlavní cenu 20 000 korun a možnost zúčastnit se stáže u vyhlašovatele soutěže získala Eva Sobková z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Příspěvek pojala jako popis snu o ideální bance, který zobrazuje bankovnictví z mnoha hledisek, od pohodlí v pobočce přes finanční gramotnost až po celosvětovou bezpečnost:

„Moje ideální banka se aktivně snaží o vyváženost mezi ochranou osobních dat a celosvětovou bezpečností. Podporuje diskuzi na toto téma a nikdy nepřijme peníze spojené s financováním zločinů a se zneužíváním dětské práce.“

V kategorii „Nejlepší nápad“ zvítězila Pavlína Horčičková z Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové. Porotě se velice zalíbil její návrh, jehož smysl lze charakterizovat heslem „Potěš se zelení“. Banky by podle ní měly kompenzovat vysokou spotřebu papíru výsadbou nových stromů.

Všechny práce jsou k dispozici na internetové adrese Bankovnipoplatky.com.

Správce tohoto serveru Patrik Nacher považuje zmíněnou soutěž za cenný nástroj zvyšování finanční gramotnosti mladých lidí.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:24

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze