Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       MZ chystá vzorovou smlouvu, zakotví spolupráci nemocnic a fakult

MZ chystá vzorovou smlouvu, zakotví spolupráci nemocnic a fakult

    Praha 2. března (ČTK) -


    Praha 2. března (ČTK) - Ministerstvo zdravotnictví připravuje k vydání historicky první vzorovou smlouvu, která zakotví pravidla spolupráce mezi lékařskými fakultami a fakultními nemocnicemi. Norma jim dá vodítko pro sepsání konkrétní smlouvy, která upraví vztah obou subjektů ve vzdělávání, výzkumu, poskytování péče. Upraví pracovněprávní vztahy a například i prostorové a materiálové zabezpečení výuky.

    Podle legislativního náměstka ministerstva zdravotnictví Martina Plíška je tato vzorová smlouva prvním krokem k přípravě nového zákona o univerzitních nemocnicích.

    Práce na zákoně jsou součástí legislativního plánu ministerstva, věcný záměr zákona předloží ministerstvo do konce roku. Zákon o univerzitních nemocnicích změní fakultní nemocnice na univerzitní, vliv si v nich udrží stát skrze ministerstva zdravotnictví a školství, zastoupeny v řízení budou také lékařské fakulty. Zvažuje se podíl krajů a měst na řízení.

    Univerzitní nemocnice bude neziskovou organizací, právnickou osobou svého druhu, zřízenou zákonem. Podle dřívějších plánů tehdejšího ministra Tomáše Julínka (ODS) se měly univerzitní nemocnice stát akciovými společnostmi. Kritici v tom viděli krok k privatizaci nemocnic.


    nam pba





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:27

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze