Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti získají nárok na podporu v nezaměstnanosti

Studenti získají nárok na podporu v nezaměstnanosti

    Praha 1. března (ČTK) - Studenti denního studia v budoucnu získají nárok na podporu v nezaměstnanosti. Musí ale splnit stejné podmínky jako ostatní nezaměstnaní. To znamená, že musí mít tři roky před registrací na úřadu práce odpracováno alespoň 12 měsíců. V novele zákona o zaměstnanosti to navrhuje ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV).


    V současnosti se studenti denního studia nemohou na úřadech práce registrovat, a nezískají tak nárok na podporu. Právě to chce ministerstvo napravit. "Jedná se o odstranění faktické nerovnosti vůči těmto fyzickým osobám, které přispívají do pojistného systému, ale následně nemohou čerpat podporu v nezaměstnanosti," stojí v důvodové zprávě MPSV


    Novela je v současnosti v připomínkovém řízení. Pokud projde, získají tím studenti vysokých škol v prezenční formě studia, ale také studenti denních studií středních škol, konzervatoří, vyšších odborných škol a jazykových škol s právem státní jazykové zkoušky, kteří splní dané podmínky, nárok na podporu.


    Pavel Cechl jap




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:27

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze