Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři pro školy požadují více peněz

Rektoři pro školy požadují více peněz

8.4.2011, rubrika: Domov, strana: 4, autor: čtk

OLOMOUC Česká konference rektorů (ČKR) nesouhlasí s návrhem výdajů státního rozpočtu na vědu a výzkum pro rok 2012. Ten připravila Rada pro výzkum, vývoj a inovace. Podle rektorů navržená pravidla poškozují vysoké školy a jsou v rozporu s legislativou.

Rektoři také požadují, aby rozpočet pro vysoké školy v příštím roce dosáhl alespoň výše roku 2010. Letos dostaly univerzity méně asi o pět procent, tedy o 1,3 miliardy. Včera to řekli zástupci ČKR po jednání v Olomouci.

ČKR vadí hlavně to, jakým způsobem je vypočítána podpora ve vztahu k dobíhajícím výzkumným záměrům. „Považujeme návrh za nespravedlivý a hlavně nesledující základní cíl, kterým má být zkvalitnění výzkumu,“ řekl předseda ČKR a rektor Masarykovy univerzity v Brně Petr Fiala.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:30

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze