Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kníže vzpomínal, jaké to bylo dříve

Kníže vzpomínal, jaké to bylo dříve

6.4.2011, rubrika: Praha společnost, strana: 7, autor: Hana Rojková



Čeština je jedním z prvních jazyků, do kterých byla přeložena kniha lichtenštejnského knížete Hanse-Adama II. Přijel ji osobně na soukromé návštěvě představit českým studentům.


STARÉ MĚSTO Naposledy byl lichtenštejnský kníže Hans-Adam II. v Praze v 60. letech. Do Česka jinak občas jezdí soukromě. Soukromý účel měla i jeho současná návštěva: přijel si hlavně popovídat se studenty Univerzity Karlovy a představit svou knihu Stát ve třetím tisíciletí.

„Nevěřil jsem tomu, že jedním z prvních jazyků, do kterých bude kniha přeložena, bude zrovna čeština,“ řekl kníže, který měl na napsání knihy čas teprve poté, co předal vládu svému synovi.

České vydání knihy, ve které se dělí o své názory a zkušenosti s vedením státu, včera pokřtil společně s předsedou Sdružení Czech TOP 100 Janem Stružem. Sdružení si ho totiž jako panovníka druhé nejbohatší země světa v rámci jeho návštěvy v Česku pozvalo na slavnostní vyhlašování žebříčku 100 obdivovaných firem ČR 2011.

„Můj otec se narodil na Moravě a první auto, které řídil, byla Škoda. Česká auta jsou nejlepší. Jsem proto rád, že mohu ocenění předat právě společnosti Škoda Auto,“ zavzpomínal kníže, který předal ocenění pro absolutního vítěze žebříčku.

S vybranými byznysmeny se sešel již krátce před obědem. Program jeho včerejší návštěvy Prahy byl zaměřený hlavně na prezentaci jeho knihy. Poté, co si podnikatelé vystáli frontu na autogram, se už zbytek dne věnoval hlavně studentům. V Karolinu si pro ně připravil přednášku o knize a mohli s ním o ní pak diskutovat.


***


Kníže Hans-Adam II. Převzal vládu nad Lichtenštejnskem v roce 1989. Od roku 2004 je hlavou státu jen formálně, vládne jeho syn, princ Alois.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze