Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vysoké školy dnes zveřejní své připomínky k návrhu reformy

Vysoké školy dnes zveřejní své připomínky k návrhu reformy

Praha 14. dubna (ČTK), autor:kli pba

Vysoké školy dnes zveřejní své připomínky k návrhu reformy. Ministerstvo školství jim totiž před časem předložilo pracovní verzi zákona o vysokých školách, která počítá například se zavedením školného, dvouletých studijních programů nebo se změnami ve financování. Reforma univerzit se připravuje už několik let, dřívější návrhy akademici tvrdě kritizovali.


    Rada vysokých škol zveřejní své stanovisko po dnešním zasedání. Návrh zákona počítá mimo jiné s tím, že by se školy rozvrstvily na vědecké, vzdělávací a prakticky orientované. V budoucnu by také měly být udělovány akreditace rovnou pro celou školu. Univerzita by pak se státem uzavírala smlouvu, kolik peněz dostane na vzdělávání a jaké výsledky za to odvede.


   









Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:30

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze