Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       ZŠ Legerova prý bude vždy sloužit vzdělávání

ZŠ Legerova prý bude vždy sloužit vzdělávání

5.5.2011, rubrika: Z metropole, strana: 3, autor: LUKÁŠ MAREK



Praha 2 – Již nic nelze změnit na faktu, že Základní škola v Legerově ulici bude po skončení školního roku minulostí.

Pražský deník o stěhování a protestech některých rodičů podrobně informoval v úterý.

Vedení školy a žáci ze ZŠ Legerova se mají přestěhovat k Vyšehradu do Základní školy Vratislavova. Zde má radnice velké plány.

„Výuka dětí s různými dysfunkcemi učení zde bude určitě pokračovat dále. Specializovaná výuka je ta největší přednost školy. Do budoucna je našim úkolem, aby měla ZŠ Vratislavova stejně dobré jméno, jako například ZŠ Londýnská, kde je každoročně více zájemců, než je kapacita školy,“ sdělil včera starosta Prahy 2 Jiří Paluska (ODS).

Podle zástupce starosty pro školství Jana Pecha (ČSSD) přestup do Vratislavovy potvrdilo v závazné dubnové anketě 80 rodičů dětí z celkového počtu více než 120 žáků.

„Věříme, že další se přihlásí ze spádové oblasti a děti budou dále přibývat i v následujících letech,“ dodal Jan Pech.

Včera pak vedení Prahy 2 opět potvrdilo, že budova v Legerově ulici bude vždy sloužit účelům, pro které byla kolaudována, tedy pro vzdělávání. „V uvolněné budově by měla sídlit Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy. Musím zopakovat, že se objekt nepřemění na hotel, kanceláře, byty ani parkoviště. Pokud zůstanou ve škole volné prostory, budeme chtít, aby byly využívány výhradně pro účely vzdělávání,“ slíbil místostarosta Pech.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze