Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nečas před studenty s Cimrmanem nevystačil

Nečas před studenty s Cimrmanem nevystačil

11.5.2011, rubrika: Zpravodajství, strana: 2, autor: (luk)



Vládní úsporné reformy jsou nutné, protože taková je ekonomická realita, vysvětloval včera premiér Petr Nečas na své přednášce studentům Filozofické fakulty UK.

O vlivu světových finančních trhů se pak podle předsedy vlády můžeme přít, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat.

Některým studentům však tento citát z Járy Cimrmana nestačil. „Připadá mi to jako kapitalistický realismus, kdy něco existuje, ale neumíme s tím nic dělat,“ uvedl svůj dotaz v přeplněné aule jeden ze studentů. Věta z Cimrmana podle něj není to nejlepší, co by očekával od státníka.

Nečas reagoval, že cimrmanovské hry má v oblibě už od gymnaziálních let a tento citát je na místě.

„Vystoupit proti tomu můžete, ale já jsem proti tomu, abychom proti tomu vystupovali, protože v té chvíli, ať se to někomu líbí nebo ne, bychom byli považováni za svého druhu podivíny, kteří chtějí obejít ekonomickou realitu a hledají nějaké finty,“ řekl premiér a upozornil na propojenost naší ekonomiky se světem.

Nečas mluvil i o demografickém vývoji v souvislosti s důchodovou reformou či o nebezpečí růstu úroků ze státních dluhopisů, jestliže Česko nedá do pořádku veřejné rozpočty. Studenti kritizovali uctívání ratingových agentur či prorůstání korupce



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:34

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze