Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vědci budou v Praze diskutovat o budoucnosti evropské vědy

Vědci budou v Praze diskutovat o budoucnosti evropské vědy

Praha 12. května (ČTK)

O směřování a budoucnosti evropské vědy budou ve čtvrtek 19. května v Praze diskutovat s průmyslníky a politiky významní představitelé vědeckého světa, mezi nimi i laureáti Nobelovy ceny. Zúčastní se již desátého Evropského fóra vědy a techniky, které se bude konat na Vysoké škole ekonomické (VŠE), sdělil ČTK Stanislav Štěpánek ze společnosti Česká hlava, která fórum spolu s VŠE pořádá.


Do České republiky přijedou podle něj hned čtyři nositelé nejvyššího vědeckého ocenění světa. Na fóru vystoupí Švýcar Kurt Wüthrich, který byl oceněn Nobelovou cenou za chemii, Ital Carlo Rubbia ji dostal za fyziku a za medicínu toto ocenění dostali Britové Richard Roberts a Timothy Hunt.


Vědecké osobnosti budou podle Štěpánka diskutovat například o tom, zda hrozí vědám malých států likvidace nebo zda vůbec může být Evropa konkurenceschopná. Laureáti Nobelovy ceny vystoupí nejen na fóru, ale pořadatelé chystají také jejich besedu se středoškoláky.


S průmyslníky a politiky se na fóru nad tématem Věda a budoucnost Evropy setkávají vědci už tradičně. Kromě bloku ústředních přednášek program zahrnuje takzvané Nobelovské fórum MfDnes, Fórum Akademie věd na téma Evropské výzkumné sítě - efektivita, výhody i úskalí a Fórum České společnosti chemické na téma Chemie pro společnost 2011.

vh pba



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze