Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Podoba reformy vysokých škol

Podoba reformy vysokých škol

31.5.2011 | 12:00 | pořad: Zprávy o dvanácté




Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka

--------------------

Jak bude vypadat reforma vysokých škol a kdo ji povede. Na tyto otázky dnes odpoví ministr školství Josef Dobeš. Úřad už připravil druhou verzi návrhu změn v řízení a fungování vysokých škol. Ani tak s ní ale nesouhlasí akademici ani vědci.


Klára BÍLÁ, redaktorka

--------------------

Návrh například počítá s tím, že by v budoucnu mohly vzniknout dvouleté studijní programy. Školy by také mohly mít na výběr ze dvou možností volby rektora. Podle akademiků je ale návrh zatím chaotický a nekoncepční. Rektor Vysoké školy ekonomické v Praze Richard Hindls Radiožurnálu řekl, že v návrhu novely chybí hlavně pojmenování toho, co je špatně.


Richard HINDLS, rektor Vysoké školy ekonomické

--------------------

V té akademické sféře ten návrh současné druhé verze nebo teďka první věcného záměru zákona prostě vyvolává, já nechci říct ani podporu, ale rozpaky, jo, protože ten cíl tam není definován tak, jak by to vysoké školství potřebovalo. Musíme to změnit, ale co a proč.


Klára BÍLÁ, redaktorka

--------------------

Ministr Dobeš zřejmě představí i nového náměstka, který by měl reformu vést. Měl by se jím stát Ivan Vilhelm, emeritní rektor Karlovy univerzity. Klára Bílá, Radiožurnál.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze