Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Krsek udělil první stipendium

Krsek udělil první stipendium

20.6.2011, Euro, strana 13, Monitor, (bh)       

Nadační fond Martiny a Tomáše Krskových, založený letos na jaře, věnoval patnáct tisíc liber studentce Karlovy univerzity Marii Petrovické na pokrytí poloviny školného na prestižním Oxfordu v oboru finanční ekonomie.

Další podpory by měly brzy následovat.

            „Každý rok zaplatíme školné deseti nadaným studentům,“ vysvětlil Krsek, spolumajitel Škody Transportation. Manažer, který loni na podzim koupil se společníky českou jedničku ve výrobě tramvají a lokomotiv od investorů ze skupiny Appian, je připraven ze své soukromé nadace dávat stipendia do výše milionu korun.

            Krskova nadace se zaměřuje především na postgraduální obory technických a přírodních věd, ekonomie, historie a politologie na deseti nejprestižnějších univerzitách světa, které jsou právě kvůli vysokému školnému jinak těžko dostupné. Krsek věří, že ani s elitním diplomem v kapse jeho stipendisté na Česko nezanevřou. „My pochopitelně doufáme, že se většina z nich vrátí domů,“ dodal podnikatel.









Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:38

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze