Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dobruška hostí 21. ročník Letní školy českého jazyka

Dobruška hostí 21. ročník Letní školy českého jazyka

15.8.2011, Právo, strana 15, Východní Čechy, autor: Irena Voříšková       

Krajané a zahraniční příznivci českého jazyka z 32 zemí zavítali do Dobrušky, kde se do 21. srpna koná 21. ročník Letní školy českého jazyka pro krajany. Poté se účastníci ještě na týden přesunou do pořádajícího Ústavu jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy v Praze. Většinu studujících tvoří stipendisté na doporučení krajanských spolků – stipendium jim udělují česká ministerstva školství a zahraničí. Jak Právu uvedl vedoucí kurzů Daniel Křivánek, nejvíce jsou na kurzech v Dobrušce zastoupeny české komunity z USA, Kanady, Sýrie, Izraele a Ukrajiny.

            „Z jižní Ameriky je zastoupena skoro každá země, hodně studentů přicestovalo z Evropy i ze zemí bývalého Sovětského svazu. Je tu i studentka z Číny a nejvzdálenější studentem zastoupenou zemí je Nový Zéland,“ informoval Křivánek.

Vedle vzdělávání v českém jazyce čeká frekventanty také doprovodný program, společenské a sportovní akce, zumba, aerobik, nácviky českých písní, břišní tance a řada výletů. Letos například výlet do Ratibořic, Hradce Králové, chybět nebude návštěva Červeného Kostelce a zdejšího mezinárodního folklorního festivalu. České tradice přiblíží i exkurze do náchodského pivovaru, spojená s ochutnávkou piva, chybět nebude ani prohlídka automobilky v Kvasinách na Rychnovsku.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:41

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze