Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Některé studenty karta ISIC před revizorem „nezachrání“

Některé studenty karta ISIC před revizorem „nezachrání“

8.8.2011, Mladá fronta DNES,  strana 1, Praha, autor: Adéla Paclíková       

PRAHA Studentská karta ISIC několik let slouží mladým lidem také jako doklad, že smějí jezdit pražskou veřejnou dopravou se slevou. Počínaje srpnem se pravidla změnila. Karta už neposlouží všem studentům tak jako dosud.

„Stávalo se, že karty lidé zneužívali. Například v září už nestudovali, ale ISIC jim platil až do prosince, takže na zlevněné jízdné jezdili dál. Proto jsme se rozhodli, že karty, které nemají smlouvu s Dopravním podnikem, nebudeme uznávat jako doklad o studiu,“ vysvětluje změnu mluvčí společnosti Ropid Filip Drápal.

Většina studentů se ale nemusí bát, že by museli v peněžence nosit ještě lístek s potvrzením o studiu.

Karta na vstup i do hromadné dopravy

Existuje jednoduchý způsob, jak studenti poznají, zda ISIC k jízdě na veřejnou dopravu smějí využít, či ne.

K jízdě je mohou mít všichni, kteří kartu používají i ve své škole, tedy například se s ní přihlašují při vstupu do budovy. Takové karty zpravidla mají smlouvu s Dopravním podnikem.

„Změna se tak týká asi osmi procent studentů z více než sta tisíc držitelů karet,“ vysvětluje Kateřina Hadvigová za kartu ISIC.

***

FAKTA Koho se to (ne)týká Potvrzení o studiu nemusí nosit studenti: ČVUT, UK, VŠE, ČZU, AMU a VŠCHT a také 89 pražských středních a vyšších odborných škol. Budou ho potřebovat ti, kteří si kartu pořídli u sítě GTS ALIVE.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze