Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Databáze vysokých škol nabízí informace o uplatnění na trhu práce

Databáze vysokých škol nabízí informace o uplatnění na trhu práce

Praha 1. listopadu (ČTK), autor:     pcl mol

Kompletní on-line databázi vysokých škol a univerzit působících v Česku spustil pracovní portál Jobs.cz. Zájemci například z řad středoškolských studentů si zde mohou vyhledat přehled oborů, statistiky přijímacích řízení, orientační platové přehledy vybraných profesí či nabídky stáží u zaměstnavatelů. Databáze také umožní získat informace o uplatnění na trhu práce. Oznámil to dnes Tomáš Dombrovský, mluvčí společnosti LMC, která portál provozuje.

    Srovnání jednotlivých oborů s jejich následnou možností uplatnit se na trhu práce podle Dombrovského umožní studentům rozhodovat se zodpovědně o své budoucnosti. "Když si vyberu obor, vím, co mě čeká a jaké budu mít uplatnění," řekl Dombrovský.

    Nově spouštěná služba má poskytovat i další informace, například termíny přihlášek či informace o počátku a konci semestru. Společnost Scio také pro portál připravila na míru ušité testy, které si studenti budou moci vyzkoušet. Týká se například verze Národních srovnávacích zkoušek. Ty porovnávají znalostní úroveň středoškolských studentů a na některých fakultách se používají jako přijímací zkoušky. "Když si je udělají, tak získají přesnou představu o svých šancích na přijetí," řekl Dombrovský.

    Do budoucna bude služba doplněná o test, který by měl zájemcům napovědět, pro jaký obor se hodí, a internetové diskuse se zástupci vysokých škol a studenty. Zaměřit se LMC chce i na kvalitu jednotlivých škol z hlediska trhu práce. Například přes to, jaké mají jejich absolventi uplatnění, jak dlouho hledají zaměstnání, jaký mají nástupní plat.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:42

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze