Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vysoké školy lákají studenty, útroby ukázala lékařská fakulta

Vysoké školy lákají studenty, útroby ukázala lékařská fakulta

Hradecký deník, 17.1.2011, rubrika: KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ, strana: 2, autor: JITKA HODASOVÁ

Termín přihlášek do 28. února 2011

Den otevřených dveří o víkendu využily v Hradci Králové desítky zájemců o studium

Hradec Králové - Studenti středních škol a nejen oni mají už jen několik týdnů, aby se rozhodli, kterým směrem se budou dál v životě ubírat a podali si přihlášky ke studiu na vysokých školách.

Tak trochu pomoci jim mohou dny otevřených dveří, které jednotlivé univerzity a fakulty pořádají. Zájemci o daný obor i jejich rodiče je bohatě využívají. Právě minulý víkend své brány veřejnosti otevřela Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové.

V sobotu dopoledne se příchozím nejprve věnovalo vedení fakulty a pak následovala i prohlídka prostor, kde se budoucí lékaři, zubaři a další zdravotní pracovníci vzdělávají. Letos bude fakulta do magisterského studia Všeobecné lékařství přijímat 165 studentů (loni se přihlásilo 971 lidí), studium Zubního lékařství uvítá 35 nových studentů (loni přihlášených 485 lidí).

„Co se týká zubních lékařů, uvědomujeme si, že bychom jich mohli vzdělávat více, ale není to možné díky kvalitnímu praktickému vyučování, kde máme omezenou kapacitu a praxe u soukromých zubařů je takřka nereálná,“ vysvětlila proděkanka fakulty Alena Stoklasová.

Den otevřených dveří pořádala o víkendu i Fakulta vojenského zdravotnictví v Hradci Králové. Ta do svých řad přijímá 35 studentů, kteří nejprve musí úspěšně absolvovat přijímací řízení na Lékařské fakultě v Hradci a pak ještě splnit fyzické testy. Fakulta Univerzity obrany nabízí svým studentům výhody v podobě ubytování a studijní literatury zdarma, platu nebo úhrady cesty za rodinou.

Farmaceutická fakulta UK v Hradci Králové představovala své prostory a činnost možným budoucím vysokoškolákům už v listopadu.

Hradecká univerzita otevírala dveře 7. ledna. „Dny otevřených dveří se těší velké přízni veřejnosti. Prostory univerzity se zaplní zájemci o studium a my jim samozřejmě vycházíme vstříc,“ uvedl Ondřej Tikovský, mluvčí hradecké univerzity. Na univerzitě se v současné době vzdělává přes 9 tisíc studentů, kteří využívají výuky ve více než stovce různých oborů bakalářského, magisterského a doktorského stupně v prezenční i kombinované formě. Ke studiu v nadcházejícím akademickém roce univerzita přijme 3244 uchazečů.

Poslední termín přijímání přihlášek je 28. únor 2011. Náležitosti doprovázející přihlášku se liší podle fakulty a oboru, na který se uchazeč hlásí.

Samozřejmostí je maturitní vysvědčení, pokud uchazeč ukončil střední vzdělání, a potvrzení o poplatku za přijímací řízení. Někde je třeba i potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti. Pak už jsou na řadě přijímací zkoušky.

Vysoké školy podrobně o svých přijímacích řízeních informují na svých webových stránkách.

Pokud student neuspěje, nemusí zoufat, školy nabízejí přípravné kursy, které by měly uchazeče na studium a především přijímací anabázi připravit. Nejsou však zadarmo a nezaručují uchazečům přijetí na školu, musí stejně absolvovat přijímací řízení.

Prohlédněte si fotografie ze dní otevřených dveří lékařské fakulty i hradecké univerzity na: hradecky.denik.cz/fakulty

Kam jít v Hradci na vysokou?

j Univerzita Hradec Králové

- Pedagogická fakulta

- Fakulta informatiky a managementu

- Filozofická fakulta

- Přírodovědecká fakulta

- Ústav sociální práce

j Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové

- Všeobecné lékařství

- Zubní lékařství

- Ošetřovatelství

- Specializace ve zdravotnictví

j Fakulta vojenského zdravotnictví v Hradci Králové - Univerzita obrany

- Vojenské všobecné lékařství

- Vojenské zubní lékařství

j Farmaceutická fakulta v Hradci Králové

- Zdravotnická bioanalytika

- Farmacie

Výše poplatků za přihlášku

Univerzita Hradec Králové

- 500 korun

Lékařská fakulta

- 580 korun (elektronická - 400 korun)

Farmaceutická fakulta

- 590 korun

Fakulta vojenského zdravotnictví

- bez poplatku





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze