Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vzpomínka na upálení Jana Palacha

Vzpomínka na upálení Jana Palacha

ČRo 1 - Radiožurnál, 16.1.2011, 12:00, pořad: Zprávy

Jana GULDA, moderátorka

--------------------

Přesně před 42 lety se v horní části Václavského náměstí upálil student Jan Palach. O tři dny později zemřel v nemocnici na rozsáhlé popáleniny. Mnoho vzpomínkových akcí na tohoto člověka, který v bývalém Československu bojoval za svobodu a demokracii, se nekoná. Přesto jednu z každoročních pořádá studentská rada Filosofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Ta připadá na 19 ledna. Jednoho z jejích organizátorů, studenta Filosofické fakulty Michala Ježka jsme se zeptali, co pro něj osobnost Jana Palacha dnes znamená.

Michal JEŽEK, student Filosofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

--------------------

Je to vlastně člověk, ke kterému já se nevztahuju jako k nějakému faktu historickému, ale snažím se k němu vztahovat jako k příběhu, který má nějaké poselství. Pro mě je třeba aktuální Jan Palach v tom, že třeba i dneska nebo vlastně stále potřebujeme tu odvahu vstoupit do veřejného prostoru.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze