Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Výstava: Brehmův Život zvířat

Výstava: Brehmův Život zvířat


Brehmův Život zvířat Alfred Edmund Brehm (1829–1884) Německý popularizátor vědy byl synem přírodovědce, který měl velké zásluhy o rozvoj ornitologie. Už v mládí procestoval severní Afriku, po vystudování přírodních věd v Jeně a ve Vídni navštívil řadu kontinentů. V roce 1863 se stal ředitelem zoologické zahrady v Hamburku, později v Berlíně. Zásluhy v oboru zoologie získal především úsilím o soustavné zpracování zemské fauny i svými poznatky o životě a psychologii zvířat. Jeho spisy jak cestopisné, tak přírodopisné velmi zpopularizovaly přírodní vědy. Brehmovo dílo Život zvířat (zejména v ilustrované podobě) se stalo známým po celém světě. Krátký životopis i obrázky zvířat naší výstavy pochází z obsáhlé knihy Život zvířat. Savci (Odeon 1974, signatura knihy: H5575). Texty pro odeonské vydání vybral, převyprávěl a úvodem doplnil Jaromír Tomeček. Použité původní dřevoryty savců pochází z druhého německého vydání díla (Illustriertes Thierleben, 1863–1869).




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

1.07 2024 13:25

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 10.07 2024 08:48 , © Univerzita Karlova v Praze