Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kvalitativní přístup ve studiu akademického vedení

Kvalitativní přístup ve studiu akademického vedení

Metodologický seminář (nejen pro doktorandy) v rámci programu Cooperatio – Psychological Sciences

PhDr. Kateřina Machovcová, Ph.D.

(Psychologický ústav Akademie věd ČR, Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy)


Kvalitativní výzkum je přístupem běžně uplatňovaným při studiu akademického leadershipu (Maddock, 2023). V semináři si představíme metodu reflexivní tematické analýzy (Braun, Clarke, 2013, 2022) a možnosti jejího využití ve výzkumu vedení v akademické oblasti v prostředí českých vysokých škol. Data pocházejí z výzkumu zahájeného v roce 2015 a zaměřují se na zachycení dynamiky akademického vedení v kontextu transformujícího se prostředí akademických institucí. V první vlně výzkumu jsme uskutečnili celkem 32 rozhovorů, v roce 2021 jsme realizovali druhou vlnu, kdy se nám podařilo získat 26 rozhovorů s původními respondenty. Na semináře budeme diskutovat možnosti aplikace RTA v této oblasti. Představíme si i některé hlavní výstupy z uvedené studie.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

30.10 2023 10:42

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze