Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Podpora well-beingu studentů jako nová pedagogická kompetence

Podpora well-beingu studentů jako nová pedagogická kompetence

Anotace:

Univerzity v poslední době zaznamenávají zvýšený zájem o studium tohoto fenoménu a samy chtějí well-being svých studentů a pedagogů aktivně podporovat. V tomto dvoudílném semináři zaměříme pozornost na podporu well-beingu studentů.



I. Webinář: 16. 3. 2023

První setkání začneme společným vydefinováním toho, co well-being vlastně je, seznámíme se se stavem well-beingu studentů a s výhodami, které dobrá psychická pohoda studentům přináší. Seznámíme se s novou teorií well-beingu založenou na důkazech, vyzkoušíme si měření vašeho well-beingu a v závěru semináře si uvedeme příklady dobré praxe při implementaci well-beingu do každodenního života univerzity.



II. Webinář: 23. 3. 2023

Při druhém setkání se seznámíme s jednoduchými možnostmi měření well-beingu v prostředí univerzity a s výsledky hodnocení well-beingu našich studentů. Cvičně si zhodnotíme váš well-being ve vybrané oblasti vašeho života a seznámíme se s pozitivní edukací na Univerzitě Karlově. Představíme si základní stavební kameny pozitivního fungování studentů, kdy probereme například:


  • prožívání pozitivních emocí,

  • každodenní zangažovanost,

  • dobré vztahy studentů,

  • vidění smyslu v každodenních činnostech,

  • důležitost zažívání úspěchu,

  • podporu fyzického zdraví studentů,

  • jak budovat růstové myšlení,

  • jak vytvářet pozitivní prostředí,

  • jakou roli sehrává ekonomické bezpečí.


Lektorka:

PhDr. Jana Kočí, Ph.D. působí na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy, kde se věnuje vědě a výzkumu v oblasti akademického well-beingu a zdravého životního stylu. Na Univerzitě Karlově také pořádá celosemestrální kurz well-beingu vysokoškolských studentů napříč fakultami a pro studenty zahraničních univerzit z Evropské univerzitní aliance 4EU+. Jana Kočí také dlouhodobě spolupracuje se zahraniční univerzitou Claremont Graduate University v Kalifornii na výzkumu a edukaci v oblasti akademického well-beingu a právě jí vychází publikace Well-being and Success for University Students, která bude dostupná univerzitním studentům po celém světě.


Forma: Distanční / ZOOM (odkaz bude zaslán)

Datum: I. webinář čt 16. 3. 2023; II. webinář čt 23. 3. 2023

Čas: 14:00 - 16:00 hod.

Registrace: ZDE


Účast v programu je zdarma.


V případě dotazů se obracejte na: Mgr. Kristýna Odcházelová



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

17.03 2023 20:22

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze