Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zveme vás na výstavu Komiksový román Štefánik

Výstava: Komiksový román Štefánik

Kniha Štefánik z nakladatelství Labyrint přináší netradiční pohled na jednoho ze zakladatelů Československé republiky. Děj je vyprávěn z perspektivy umělce Bohumila Kafky, který dlouhá léta pracuje na monumentální plastice Milana Rastislava Štefánika. Sochař při té příležitosti pátrá po podstatě osobnosti tohoto slovenského vědce, diplomata, cestovatele i vojáka. Byl to hlavně hrdina? Nebo také manipulátor?

A nakolik byl snílek, či pozér? Čím přibývá informací, tím je výsledný obraz nejasnější. Dílo nakreslil Václav Šlajch na základě scénáře Gabriely Kyselové a Michala Baláže. Titul Štefánik obdržel ceny Muriel v kategoriích „Cena České akademie komiksu" a „Nejlepší komiksová kniha" v rámci knižní produkce vyšlé u nás v roce 2021.


Knihovna PedF UK nabízí publikaci pod signaturou Be18160.


Kreslíři Václavu Šlajchovi děkujeme za výběr ukázek i za

poskytnutí tiskových podkladů k výstavě.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

23.09 2022 10:20

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze