Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Možné směry (výzkumu) v didaktice humanitních oborů

Možné směry (výzkumu) v didaktice humanitních oborů

Výuku občanské výchovy (na základních školách), základů společenských věd (na středních školách), dějepisu i zeměpisu (vycházející částečně ze sociální geografie, která není čistě přírodní vědou) je možné dohromady vnímat jako výuku humanitních či sociálních věd.


Klíčovou roli při formování cílů, obsahu i forem výuky hraje didaktika. Avšak aby bylo možné vymezit obsah výuky humanitních či sociálně vědních předmětů, je klíčové rozvíjet i porozumění vědám, které stojí v jejich základech. Z tohoto důvodu by tak výzkum na pedagogických fakultách a na pracovištích, která se zabývají přípravou učitelů, měl být orientován jednak na teoretický a empirický výzkum v dané oblasti a jednak na rozvoj odpovídajících didaktik mj. z obsahového hlediska.


Workshop se zaměří na otázky a problémy, které se v souvislosti s tímto specifickým přenosem poznatků mezi humanitními a sociálními vědami a didaktikou, resp. výukou na ZŠ a SŠ, objevují.


Vítány jsou příspěvky jak z oblasti didaktiky společenských věd, dějepisu a zeměpisu, tak ze sféry souvisejícího pedagogického výzkumu.


Krátké anotace (s názvem a jménem autora/ky; max. 1 NS) zasílejte na e-mail: .


Akce je pořádána v rámci řešení programu COOPERATIO ve vědní oblasti didaktika společenských věd.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

26.04 2022 15:02

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze