Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       PBE 2021

PBE 2021

Konference k projektovému vyučování a dalším aktivizačním strategiím je již tradičně organizována na Katedře chemie a didaktiky chemie.


Výzkumy v oblasti přístupů zaměřených na žáky ukazují, že k úspěšnému prosazování tohoto přístupu je pregraduální příprava učitelů zcela zásadní. Je totiž zřejmé, že aktivizační strategie je třeba nacvičit, neboť učitel, který danou aktivitu nezkusil sám, ji velmi pravděpodobně v praxi nezařadí. Ukazuje se také, že si žáci i učitelé na vzrůstající autonomii žákova učení musí zvykat. Znalost a sdílení těchto a dalších bariér i na mezinárodní úrovni může pomoci k vylepšování zařazování těchto metod ve školách i tvorbě materiálů, o které se učitelé mohou opřít.


Konference se postupně otevírá dalším tématům, a tak již letos v podtitulu k aktivizačním strategiím přibyly i další otázky přírodovědného vzdělávání. Nucený přechod na online výuku totiž přinesl řadu poznatků, které je zapotřebí řádně reflektovat.


Více informací naleznete zde.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

15.10 2021 14:08

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze