Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Aktuální proměny učitelského vzdělávání

Aktuální proměny učitelského vzdělávání

Jak se ve světle pandemie změnila učitelská příprava v České republice?

Jaké nové výzvy přináší doba postcovidová?

A kam vzdělávání učitelů bude směřovat v nejbližších letech?


Přesně tyto otázky budeme řešit na naší konferenci pořádanou Pedagogickou fakultou UK.


Součástí konference bude i vernisáž československé výtvarné přehlídky nazvané „BOJ S PANDEMIÍ“.


Organizátoři, kterými jsou Univerzita Karlova, Slovenský inštitút v Prahe, Česká centra a spolek W&ART z.s. v partnerství se Svazem měst a obcí České republiky a se záštitami předsedy Poslanecké sněmovny parlamentu ČR Radka Vondráčka, ministra školství, mládeže a tělovýchovy ČR Roberta Plagy, Asociace krajů České republiky a Magistrátu hlavního města Prahy vyhlásili tří etapovou československou výtvarnou přehlídku s názvem „BOJ S PANDEMIÍ” k uctění těch, kteří v každodenním životě dělali a dělají maximum, případně obětovali své zdraví a v některých případech i životy pro to, aby dopady celosvětové pandemie byly pro občany naší země co nejmenší.


Děti ze základních škol, studenti středních, vyšších odborných a vysokých škol v České a Slovenské republice, ale i individuální zájemci, se zapojili a vytvořili práce na téma: „NAŠI DNEŠNÍ HRDINOVÉ” nebo „JAK TO VIDÍM A CÍTÍM JÁ”.


Hlavním cílem výtvarné přehlídky bylo dát impuls mladým lidem, ale i dalším umělcům, k zamyšlení nad vlnou pomoci potřebným lidem v regionech, či nad dramatickými situacemi při záchraně zdraví a životů. Vytvořilo se pres tisíc prací, přičemž převládala tvorba spojená a inspirovaná útlumem společenského života, smutkem z osamělosti, nemoci či dokonce ze ztráty blízkého člověka.


Celou akci můžete sledovat online zde nebo přijít osobně do Vlasteneckého sálu.


Celý program naleznete zde



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

6.09 2021 13:31

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze