Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Duben 2019
Dětský uzel aktuálního dokumentu Egyptologové z ČR objevili hrobku hodnostáře a neznámou královnu

Egyptologové z Česka objevili v jižní Sakkáře hrobku hodnostáře Chuyho, který žil na konci 5. dynastie na sklonku Staré říše. Objev hrobky vyzdvihuje význam vlády krále Džedkarea a období pozdní 5. dynastie.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti se stále mohou hlásit na vysoké školy. Některé prodlužují termíny

Většina vysokých škol už termín pro podání přihlášek uzavřela, zájemci o vysokoškolské studium ale stále mají šanci vkročit do prvního semestru ještě letos na podzim. Přihlášky přijímá například Univerzita Karlova, Univerzita obrany, Česká zemědělská univerzita nebo zlínská Univerzita Tomáše Bati.

Dětský uzel aktuálního dokumentu VŠ v posledních letech víc obměňují nabídku technických oborů

Vysoké školy v posledních letech výrazněji obměňují svou nabídku technických oborů. Reagují tak na celospolečenskou potřebu, která souvisí s novými vědeckými poznatky, rychlým vývojem informačních technologií a současným trendem digitalizace. Podíl lidí, kteří technické vědy studují, je v současnosti stabilní, a pohybuje se kolem 22 procent všech vysokoškolských posluchačů. K nejoblíbenějším oborům patří informatika či strojírenství, klesá zájem například o studium stavebnictví, zjistila ČTK.

Dětský uzel aktuálního dokumentu VŠ je letos opět dostupná ... ale ne každá. Jak na odvolání?

Dostat se na vysokou školu nebude v letošním roce těžké. Na právech, medicíně či filozofii si ale vybírají Druhou šanci pro nepřijaté nabízí odvolání a další kola přijímacích zkoušek. Bohémskou variantou je takzvaný gap year.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Kvalita a bezpečnost potravin by měla být prioritou

V jihočeské metropoli se uskutečnilo diskuzní setkání odborníků s veřejností pořádané v rámci projektu Univerzity Karlovy „Česko! A jak dál?“ V budějovickém Grandhotelu Zvon 11. dubna debatovali o zemědělství a kvalitě potravin zástupci Univerzity Karlovy, Jihočeské univerzity, Ministerstva zemědělství ČR, Evropského parlamentu, Potravinářské komory ČR, Agrární komory, občanských i neziskových sdružení, zemědělci, studenti a veřejnost.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze