Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Březen 2019
Dětský uzel aktuálního dokumentu Platová očekávání i reálné... mzdy vysokoškoláků rostou

Po státnicích jsou nejlépe placeni IT specialisté a právníci. Většina absolventů požaduje 22 500 až 37 500 Kč – a velmi často je také dostane.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Bezpečné Česko: Babiš na konferenci pochválil práci zpravodajských služeb

Předseda vlády Andrej Babiš a ministr vnitra Jan Hamáček se dnes v Plzni zúčastnili konference Bezpečné Česko. Premiér v souvislosti s teroristickým útokem na mešity na Novém Zélandu uvedl, že se zlepšila vzájemná kooperace českých zpravodajských služeb i jejich spolupráce s rozvědkami v zahraničí. Za vzor v otázkách bezpečnosti Babiš označil Izrael.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Čeští vědci vytvořili přepínač DNA, může pomoci v boji s nemocemi

Čeští vědci vytvořili umělý přepínač DNA, který by do budoucna mohl pomoci třeba v boji s nemocemi. Na cestě k praktickému využití tohoto objevu je ale ještě řada překážek. V tiskové zprávě to oznámil Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd ČR. Na výzkumu se kromě tohoto ústavu podíleli také pracovníci Mikrobiologického ústavu AV ČR a Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Výsledky jejich práce byly zveřejněny ve vědeckém časopise Chemical Science.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze