Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Únor 2019
Dětský uzel aktuálního dokumentu Akademici vyrážejí z Karolina do terénu

Při pohledu na mapu, kterou připravili geografové z Univerzity Karlovy (UK), se svírá hrdlo. V pohraničí jsou celé oblasti, kde počet obyvatel v exekuci překračuje patnáct procent!

Dětský uzel aktuálního dokumentu V Česku přibývá výrazně vysokoškoláků, a to hlavně mezi ženami

V Česku výrazně přibývá vysokoškoláků, a to hlavně mezi ženami. Ženy také častěji než muži ovládají víc než dva cizí jazyky. Stále ale vydělávají citelně méně než muži. Jejich mediánový výdělek byl v roce 2017 nižší o víc než 4500 korun.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova chystá investice do nových i starých budov

Univerzita Karlova (UK) chce letos dokončit výstavbu nového pracoviště matematicko-fyzikální fakulty v Troji a přestavbu budovy bývalé menzy kolejí 17. listopadu, kam by se měla přestěhovat fakulta humanitních studií.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Nadační fond chce bojovat se šikanou ve školách

Zamezit šikaně ve školách chce nadační fond, který založilo Hudební divadlo Karlín ve spolupráci s Univerzitou Karlovou. Cílem dlouhodobého projektu Stop šikaně je informovat o problematice školní šikany, vzdělávat a poskytovat odbornou pomoc, do které se zapojí i studenti psychologie, medicíny a příbuzných oborů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Nový přístroj pomůže při výzkumu otravy krve

Biomedicínské centrum Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni, které je zaměřeno na výzkum a vývoj v oblasti nahrazování a regenerace orgánů, představilo včera hmotnostní spektrometr. Je to jeden ze dvou těchto přístrojů v Česku a má výzkumníkům pomoci při odhalení antibiotické rezistence a při výzkumu sepse (otravy krve).

Dětský uzel aktuálního dokumentu Medaili Bernarda Bolzana od AV dostali dva matematici

Čestnou medaili Bernarda Bolzana, kterou od roku 1995 uděluje Akademie věd ČR vědcům za zásluhy v matematických vědách, převzali dnes Miloslav Feistauer a Antonín Novotný. Oba matematici se zaměřují na teorie i řešení parciálních diferenciálních rovnic.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vědci budou zkoumat vliv umělé inteligence na žurnalistiku

Nástroj, který bude umět ověřovat informace a tvořit kontext novinářských zpráv vyvíjejí odborníci z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy (FSV), Českého vysokého učení technického (ČVUT), Západočeské univerzity a České tiskové kanceláře (ČTK). Budou tak zkoumat vliv umělé inteligence na žurnalistiku v budoucnosti.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze