Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prosinec 2018
Dětský uzel aktuálního dokumentu Čtyři výzkumníci do 40 let převzali ceny Discovery Award

Ceny Discovery Award za výzkum v oblasti medicíny a farmacie, které uděluje farmaceutická společnost Novartis výzkumníkům do 40 let, dnes převzali čtyři vědci.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Babiš podpořil miliardovou investici do Kampusu Albertov. Sešel se s rektorem UK

Hnutí ANO premiéra Andreje Babiše se prostřednictvím lídra Petra Stuchlíka nepodařilo „udělat Prahu', tak se Babiš rozhodl, že bude dění v metropoli ovlivňovat alespoň z pozice předsedy vlády. Minulý týden se sešel s rektorem Univerzity Karlovy Tomášem Zimou. Řešili spolu kampus na pražském Albertově.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Čeští studenti se mohou dostat mezi evropskou špičku

Evropská města Paříž, Prahu, Varšavu, Heidelberg, Milán a Kodaň mohou už příští rok spojit mládí, vzdělání a výzkum. Učitelé a studenti jejich univerzit začnou využívat to nejlepší, co se zde vyučuje. Jde o pilotní projekt, u jehož zrodu stál francouzský prezident Emmanuel Macron.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Superlék na tuberu?

Tým královéhradeckých vědců z Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy objevil nový typ látek, které jsou účinné jak proti standardním kmenům tuberkulózy, tak i proti těm dosud rezistentním.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze