Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Listopad 2018
Dětský uzel aktuálního dokumentu Karlova univerzita je na regionálním žebříčku vysokých škol třetí

Univerzita Karlova v Praze (UK) se na regionálním žebříčku nejlepších vysokých škol ve východní Evropě a Střední Asii spolu s Petrohradskou státní univerzitou umístila na třetím místě, lepší hodnocení získaly Lomonosovova univerzita v Moskvě a Novosibirská státní univerzita.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova láká zahraniční studenty

Na Univerzitě Karlově (UK) se hlásí čím dál víc uchazečů do cizojazyčných programů. Ačkoli počet přijatých ke studiu v cizím jazyce se zásadně nemění, zájem o tyto programy vzrostl za posledních pět let víc než dvojnásobně.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Lékařská fakulta v lednu otevře simulační centrum

Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové v lednu spustí nové simulační centrum. Půjde o interaktivní výukové centrum, které využívá nejmodernější učební pomůcky a přístroje nahrazující živého pacienta, což by mělo pomoci při praktické výuce budoucích lékařů. Vybavení centra vyjde na 48 milionů korun.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Česká studie ukazuje vliv klimatické změny na mezidruhové vztahy

Článek Vojtěcha Kubelky z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy (PřF UK) na příkladu ptáků bahňáků ukazuje, že klimatická změna může ovlivňovat mezidruhové vztahy. Lokality s nejvýraznějším globálním oteplováním a vyšší mírou klimatické nestability v Arktidě vykazovaly nejvyšší míru toho, jak se vajíčka v hnízdech bahňáků stávala kořistí dravců.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Ocenění Hospodářské komory Řád Vavřínů dnes získalo 14 osobností

Nejvyšší ocenění Hospodářské komory Řád Vavřínů 2018 dnes získalo 14 podnikatelů, špičkových odborníků a další celospolečensky významných osobností. Mezi oceněnými je například kamnář a prezident Cechu kamnářů Pavel Rynda, rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, herec Jaromír Hanzlík nebo hokejista Jaromír Jágr.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Půlstoletí“ Karolina

Další osmičkové výročí oslavila včera Karlova univerzita. Před padesáti lety se po rozsáhlé rekonstrukci slavnostně znovuotevřelo Karolinum.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze