Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Říjen 2018
Dětský uzel aktuálního dokumentu Koleje jsou životní styl. Bydlení v Praze přestává být pro studenty dostupné a zájem o koleje roste

Ve městě, kde stále rostou nájmy, se studentské koleje mohou stát útočištěm pro mladé lidi. Ačkoliv si nájemníci stěžují na vybavení a starý nábytek, za ubytování jsou většinou rádi.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Na Univerzitě Karlově vzrostl zájem o cizojazyčné programy

Na Univerzitě Karlově (UK) se hlásí čím dál víc uchazečů do cizojazyčných programů. Ačkoli počet přijatých ke studiu v cizím jazyce se zásadně nemění, zájem o tyto programy vzrostl za posledních pět let víc než dvojnásobně.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Češi našli hrob faraonova „premiéra“

Musel to být výjimečný muž s jedinečným postavením. Jmenoval se Kaires a žil před zhruba 4500 lety. Byl velmi blízký staroegyptskému panovníkovi; byl jeho důvěrníkem.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Česko má málo vysokoškoláků. Nabrali jsme obrovské zpoždění za světem, říká odborník na školství

Podle statistik, které zveřejnila v úterý agentura Eurostat, bylo v loňském roce v České republice celkem 23,9 procenta vysokoškolsky vzdělaných lidí ve věkové kategorii od 25 do 64 let. Za většinou členských zemí Evropské unie v této statistice Česko zaostává.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy oslavila svůj velký úspěch

Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy oslavila svůj velký úspěch, a to překvapivě v úplně jiném oboru. Cenu Evropské unie pro kulturní dědictví získala za záchranu pozůstatků rotundy, na kterou se přišlo náhodou při opravě budovy na Malostranském náměstí.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Matematik Nešetřil z UK získal prestižní grant ERC

Matematik Jaroslav Nešetřil z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy (UK) obdržel prestižní grant Evropské výzkumné rady (ERC), tzv. ERC Synergy Grant. Společně s maďarskými kolegy z Univerzity Loránda Eötvöse a Středoevropské univerzity v Budapešti získali deset milionů eur (zhruba 260 milionů korun), UK dostane více než dva miliony eur (přes 52 milionů korun), napsal ČTK Nešetřil. Skupina bude zkoumat matematickou teorii dynamických sítí, jež v současnosti ovlivňují všechny oblasti vědy a technologií.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Současná politika může dle evropských rektorů ohrozit vzdělávání



         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze