Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Září 2018
Dětský uzel aktuálního dokumentu Lékařské fakulty mají přidělené peníze na navýšení platů už letos

Lékařské fakulty dostanou 135 milionů korun na navýšení platů už od tohoto akademického roku. Přidají hlavně učitelům prvních tří ročníků, řekl dnes ČTK předseda Asociace děkanů lékařských fakult a děkan 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze Aleksi Šedo.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Lékaři stárnou, mladí chybí. Zatím

Na plzeňskou medicínu v říjnu nastoupí téměř 300 nováčků. V následujících letech se počet přijatých zvedne o 15 procent. Vláda totiž pošle lékařským fakultám více peněz na výuku. Množství absolventů, kterých je v krajské metropoli zhruba 180 ročně, nestačí nahradit ani doktory odcházející do důchodu. Největší bolestí je přitom nedostatek praktiků.

Dětský uzel aktuálního dokumentu „Studenty je třeba vytřídit“

„Věřím, že 1,8 miliardy, které poptávají vysoké školy, by mohly být dokonce navýšeny o nějaké stovky milionů korun,“ říká Tomáš Zima, rektor Univerzity Karlovy. Dostudovat ale nemůže každý.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Nejlépe se uplatní lékaři

Pryč jsou časy, kdy synonymem špatně placeného povolání byla práce lékaře či učitelky, zatímco na vrcholu platového žebříčku stáli „ajťáci“. Podle údajů Informačního systému o průměrných výdělcích si i hůře vydělávající praktický lékař přijde měsíčně na částku převyšující padesát tisíc korun, jeho kolegové z oboru chirurgie vydělají průměrně téměř devadesát tisíc.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Koleje hlásí: Máme plno

Navzdory tomu, že na české vysoké školy momentálně nastupují nejslabší populační ročníky za více než 30 let, poptávka po kolejích je enormní.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze