Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Červen 2018
Dětský uzel aktuálního dokumentu Farmaceuti mají zámořskou posilu

Už více než rok pracuje v Hradci Králové specializovaná výzkumná skupina. Šestnáctka vědců a studentů má během pětiapůlletého záměru vyvíjet separační techniky pro chemické a biomedicínské vzorky, neboť působí na tamní Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy. Vědecký tým má akronym STARSS a jeho hlavní hvězdou čili seniorním vědcem je profesor František Švec – jeden z nejcitovanějších českých chemiků, který se po letech vrátil z USA.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova založila dceřinou společnost, má spojit vědu a firmy

Univerzita Karlova založila jako první vysoká škola v Česku stoprocentně vlastněnou dceřinou společnost pro přenos vědeckých poznatků do praxe. Společnost s ručením omezeným s názvem Charles University Innovations Prague (CUIP) by měla být mostem mezi vědeckými týmy a firmami. Jejím hlavním úkolem bude zakládání a podpora takzvaných spin-off společností, které mohou využívat výsledky výzkumu ke svému podnikání.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Na UK se v červenci opět přijedou cizinci učit česky

Přibližně 140 zájemců o českou kulturu ze zhruba 40 zemí světa přijede v červenci do Prahy na letošní Letní školu slovanských studií. Akci pořádá Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK). Letní škola začne 27. července a potrvá do 24. srpna 2018. Letos se koná její 62. ročník.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze