Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Květen
Dětský uzel aktuálního dokumentu Studentský průvod zahájil Studentský majáles v Karolinu

Centrem Prahy dnes prošel průvod několika desítek studentů v maskách, který předcházel zahájení šestého ročníku Studentského majálesu. Při cestě z Kampy ke Karolinu si studenti připomněli významné historické okamžiky, které se staly v letech zakončených osmičkou. Akce se navrací k původní tradici studentských prvomájových oslav.

Dětský uzel aktuálního dokumentu V pražském Karolinu začíná výstava ke 100 letům od vzniku ČSR

V pražském Karolinu dnes slavnostně začíná výstava Univerzity Karlovy ke 100. výročí založení Československa. Návštěvníci na ní uvidí stovku předmětů, které připomínají různé události a osobnosti, jež v posledních sto letech spojovaly život největší a nejstarší české vysoké školy a státu. Mezi nejvzácnějšími exponáty budou dvě Nobelovy ceny. Pro veřejnost se výstava otevře ve čtvrtek a skončí 1. září, vstup na ni je zdarma.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Sto roků v republice žil, nemlčel jsem. Století Československa vypráví sto předmětů

Kteří dva absolventi Univerzity Karlovy se setkali na jedné bankovce? Co si moderátor Robert Záruba přivezl z olympiády v Naganu? A jaké učebnice měl v aktovce před svým tragickým činem Jan Palach? Univerzita Karlova připomíná sto let vzniku Československa stovkou předmětů a příběhů s nimi spojenými.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Červený kříž ocenil studenta, která v Rakousku zachránil seniorku

Český červený kříž ocenil studenta, který loni v Rakousku zachránil seniorku. U příležitosti Dne Červeného kříže, který je 8. května a letos připomíná i 190. výročí narození zakladatele organizace Henri Dunanta, dnes jeho zástupci v Senátu předali i další vyznamenání.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Průzkum: Děti často nepoznají skrytou reklamu na sociálních sítích

Děti většinou nepoznají neoznačenou reklamu, kterou na internet vkládají oblíbení youtubeři nebo blogeři. Bez nápovědy ji pozná jedno dítě z deseti. Zhruba 60 procent rodičů přitom uvádí, že blogeři a youtubeři jejich děti ovlivňují. Vyplývá to z průzkumu, který pro Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy udělala agentura Ipsos. S jeho výsledky dnes novináře seznámili zástupci fakulty.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Záchrana malostranské rotundy získala prestižní evropské ocenění

Projekt záchrany rotundy svatého Václava v budově Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy na Malostranském náměstí získal prestižní Cenu Evropské unie pro kulturní dědictví, kterou uděluje nevládní organizace Europa Nostra.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Nejlepší českou hrou roku 2017 je Attentat 1942

Nejlepší českou hrou loňského roku je Attentat 1942, za kterou stojí Univerzita Karlova a Akademie věd ČR. Titul nejlepší tuzemské hry pro mobilní telefony získala akční hra WarFriends od studia About Fun. V anketě uspěly rovněž další projekty českých vývojářů - budovatelská strategie Mashinky, umělecká adventura Under Leaves nebo úspěšná mobilní akční hra Shadowgun: Legends.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Lékařská univerzita má nový přístroj na čtení DNA

Vědci z Biomedicínského centra Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni koupili nový přístroj na čtení dlouhých fragmentů DNA. Sekvenátor DNA třetí generace získaný díky podpoře Evropské unie za 12 milionů korun poslouží mimo jiné k výzkumu odolnosti mikrobů vůči antibiotikům nebo při sledování šíření původce tuberkulózy a některých virů.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze