Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti dostali ceny za objevné vědecké práce


PRAHA Dvěma absolventkám a jednomu absolventovi studia na Univerzitě Karlově předal včera rektor Tomáš Zima Bolzanovu cenu za mimořádně objevné vědecké práce.

V kategorii společenských věd ji získala Aneta Vondráčková z právnické fakulty, v lékařské kategorii Barbora Červinková z farmaceutické fakulty a v přírodovědné kategorii Miroslav Položij z přírodovědecké fakulty. Bolzanova cena má více než dvacetiletou tradici a uděluje se každoročně. Vedle diplomu je s oceněním spojena odměna v řádech desítek tisíc korun.

Vondráčková ve své disertační práci popsala perspektivy harmonizace přímých daní důchodového typu v EU. Červinková zkoumala uplatnění moderních separačních technik v analýze biologického materiálu. Položij, který napsal disertační práci anglicky, se zabýval modelováním struktury a vlastností takzvaných mikroporézních materiálů. Kromě toho dostalo ještě Cenu rektora devět čerstvých absolventů. Ta se uděluje v pěti kategoriích vynikajícím studentům bakalářského nebo magisterského studijního programu za mimořádné výsledky ve vědecké, výzkumné, sportovní nebo kulturní činnosti.

Cenu převzal třeba Martin Minařík z přírodovědecké fakulty, jehož článek o obličejových strukturách nekostnatých ryb zveřejnil prestižní časopis Nature. Ohodnocení se dostalo také Tereze Kmochové, jež se dokáže věnovat na špičkové úrovni alpskému lyžování i přes svůj zdravotní handicap.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

21.05 2018 10:54

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze