Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Duben 2018
Dětský uzel aktuálního dokumentu V Karolinu věznili studenty, scházeli se zde i vlastenci

Honosné reprezentační sály i prostory, které běžně k vidění nejsou, si v Karolinu prohlédly v sobotu stovky návštěvníků. Ti využili dne otevřených dveří a navštívili mimořádně zpřístupněné historické sídlo Univerzity Karlovy. Prohlídková trasa zavedla zájemce do rektorského klubu, mázhausu nebo malé i velké auly, kde se pravidelně konají promoce.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Kyberarcheologa poctili v Karolinu

To místo se jmenuje Chirbet an-Nahás, což znamená „měděné rozvaliny“. Právě tam, do těžce dostupnéhoWádí Fejnán v Jordánsku, přijel na konci 19. století orientalista Alois Musil – objevitel vědecky důležité lokality.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Zdá se, že Karlovka je za vodou

Univerzita Karlova před třemi týdny oznámila, že jako první vysoká škola v republice obdržela takzvanou institucionální akreditaci, a to v kompletní podobě. To znamená, že bude moci ve všem všudy kontinuálně pokračovat. Avšak budoucnost ostatních akademických institucí je zatím nejasná. A klíčové datum 31. srpna 2019 se přitom nezadržitelně blíží...

Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti dostali ceny za objevné vědecké práce

Dvěma absolventkám a jednomu absolventovi studia na Univerzitě Karlově předal včera rektor Tomáš Zima Bolzanovu cenu za mimořádně objevné vědecké práce.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Tři české VŠ jsou v první desítce žebříčku škol nových členů EU

V první desítce žebříčku THE New Europe 2018 ranking, který hodnotí vysoké školy ze 13 zemí, jež od roku 2004 vstoupily do Evropské unie, se umístily tři české univerzity. Nejlépe si v hodnocení vedla Univerzita Karlova, která obsadila čtvrté místo, brněnská Masarykova univerzita je na sedmé příčce a Univerzitě Palackého v Olomouci patří desátá pozice. V čele žebříčku je Univerzita v Tartu z Estonska. Prestižní rankingová společnost Times Higher Education zveřejnila hodnocení na globálním summitu, který od úterý hostí olomoucká univerzita.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Lékařské fakulty nešidíme

Nemáme peníze, křičí univerzity. Občas ale někdo namítne, že tyto státem podporované instituce nehospodaří úplně efektivně, a navíc nereflektují společenskou poptávku, například nevzdělávají dost mediků. Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima odpovídá LN i na nepříjemné otázky.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze