Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Leden 2018
Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova chystá oslavy svého založení a vzniku ČSR

Univerzita Karlova chystá letos řadu akcí, které připomenou 670 let od jejího založení a 100 let od vzniku samostatného Československa. Kromě slavnostních shromáždění, různých diskusí a seminářů, připravuje například výstavy, soutěže pro děti či zajímavé knihy. Ve spolupráci s Českou televizí se univerzita bude podílet také na natáčení dokumentárního seriálu o vzniku Československa

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova připravuje nový koncept doktorských studií

V doktorandských studiích na Univerzitě Karlově by v budoucnu měly spolupracovat různé obory podobného zaměření. Vedení školy nyní připravuje koncepci, která by měla vést ke sjednocení podobných studijních programů pro doktorandy. Univerzita chce zároveň zhodnotit kvalitu studentů, ti horší z ní zřejmě budou muset odejít.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Fakulta má konečně žezlo

Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy má od včerejška svůj vlastní talár a žezlo, na které budou přísahat studenti při imatrikulacích a promocích. Od svého založení v roce 1990 si symboly fakulty neboli insignie musela půjčovat, studenti tak přísahali na žezlo Filozofické fakulty UK. Návštěvníci si je mohou ode dneška do konce ledna prohlédnout v Křížové chodbě Karolina na Ovocném trhu.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Zástupci akademiků a studentů si připomněli Jana Palacha

Zástupci akademiků a studentů si dnes v Karolinu připomněli 49. výročí úmrtí Jana Palacha, který se v lednu 1969 upálil na protest proti lhostejnosti spoluobčanů po vpádu armád Varšavské smlouvy do Československa. Jeho čin označili za mimořádně hrdinský. Měl by podle nich inspirovat lidi k tomu, aby si i v dnešní době více vážili svobody a demokracie.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova spustila web ke 100. výročí založení ČSR

Univerzita Karlova spustila nový tematický web k oslavám 100. výročí založení Československa. Nabízí na něm přehled akcí pro veřejnost, které připomenou nejen rok 1918, ale i další "osmičková" výročí, zejména mobilizaci v roce 1938, komunistický převrat v únoru 1948 a vpád vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968. Lidé se na stránkách dočtou také o vztahu univerzity a státu.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 08:36 , © Univerzita Karlova v Praze