Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Hudební olympiáda ČR

Pořádá Společnost pro hudební výchovu ČR ve spolupráci s KHV PedF UK a Gymnáziem a Hudební školou hl. m. Prahy ZUŠ.


Jde o 1. ročník soutěže určené všestranně hudebně nadaným dětem a mládeži ve věku 12 až 19 let ze základních a základních uměleckých škol.



V roce 2018 se uskuteční v pořadí již 4. ročník Mezinárodní hudební olympiády. Aby Českou republiku mohl reprezentovat zástupce vzešlý z národního kola této soutěže, která u nás dosud neexistuje, rozhodla se SHV ČR iniciovat vznik Hudební olympiády ČR.


První Mezinárodní hudební olympiáda se konala v roce 2012 v Talinnu. Jejím cílem bylo posílit pozici hudební výchovy jako kreativního předmětu v systému vzdělávání v jednotlivých zemích účastníků, motivovat mladé lidi a nabídnout jim příležitost k vlastnímu uměleckému sebevyjádření na mezinárodním poli, rozšiřovat možnosti ke komponování hudby, rozvíjet hudební znalosti pro další rozvoj hudební tvořivosti mladých.


Ve druhém ročníku soutěže a zároveň při první české účasti roku 2014 v Rize zastupoval Českou republiky student Lukáš Janata, kterého do soutěže vyslala Společnost pro hudební výchovu ČR. Student Pražské konzervatoře a absolvent ZŠ a ZUŠ Liberec, školy s rozšířenou výukou Hv, zvítězil v nejprestižnější soutěžní disciplíně v prezentaci vlastní kompozice a v celkovém hodnocení obsadil 2. místo.


V roce 2016 v litevské Klaipedě hájil barvy české hudební výchovy žák 8. třídy ZŠ v Úvalech Václav Šolc. V celkovém pořadí skončil náš zástupce v bronzovém pásmu. Václav Šolce do mezinárodní soutěže vyslala opět SHV ČR.




Hudební olympiáda ČR proběhne dne 17. února 2018 v prostorách Gymnázia a Hudební školy hl. m. Prahy, ZUŠ ve dvou kategoriích:

1. kategorie: 12 – 15 let

2. kategorie: 16 – 19 let


V rámci dvoudenního soutěžního klání se účastníci soutěže zúčastní hudebního workshopu a vystoupí na dvou soutěžních koncertech. Na soutěž doprovodí žáka/ žákyni jeho hudební pedagog. Na koncertě vlastních skladeb soutěžících se mohou podílet další osoby (pedagog, spolužáci). Pěvecký koncert a realizace vlastních skladeb jsou přístupné veřejnosti.


V odborné porotě zasednou studenti KHV PedF UK.


V době konání neveřejné části soutěže budou moci pedagogové, studenti KHV PedF UK i další přítomní navštívit besedu s Ráchel Skleničkovou a workshop s Ondrou Tichým. Před vyhlášením výsledků celé soutěže bude mít Kuba Kacar za úkol rozproudit, nebo naopak uklidnit unavené / rozjařené osazenstvo sálu, a to jak mládež, tak i dospělé.



Informace o evropském kole na webové stránce:

The 4th International Music Olympiad and the Conference "The Power on Music Education" will take place in Tallinn in April 2018 - the 4th International Music Olympiad and the Music Education Conference "The Power of Music Education": http://imuo.weebly.com




Zdroj: http://www.hudebniolympiada.cz/




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

8.02 2018 11:15

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze