Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prosinec 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Letošní Česká hlava ocenila výzkum nemoci včel i úpravu proteinů

Ocenění Česká hlava, které se uděluje za vědu, výzkum a inovace, získali letos badatelé, kteří se věnují nemoci včel, zkoumání magnetických látek a také úpravám proteinů. Kromě toho porota ocenila i ocelářskou firmu vyvíjející povlaky materiálů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu České studentky dosáhly historického úspěchu v soutěži mezinárodních investičních arbitráží

České studentky z Univerzity Karlovy dosáhly historického úspěchu v soutěži mezinárodních investičních arbitráží. V konkurenci více než stovky škol z celého světa skončily na druhém místě před Harvardem nebo ruskou Lomonosovou univerzitou

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita nabízí absolventům slevy

V některých zemích je běžné, že univerzity zůstávají dlouhodobě ve styku se svými absolventy (alumni), mají přehled o jejich kariérách, případně s nimi spolupracují.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Tomáš Zima: Francie zpřísňuje zákon zakazující mobily ve školách. Je to správný zákon

Francie zpřísňuje zákon, který zakazuje mobilní telefony v základních školách. Během vyučování je mají žáci odkládat do zvláštních skříněk. Podle rektora UK Tomáše Zimy je to správný zákon.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Tíži Vánoc chtějí vězni prospat

Pro většinu Čechů bývají Vánoce tím nejradostnějším obdobím roku. Za mřížemi je to jinak.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Nadílka osmi miliard má pachuť

Ministerstvo školství nově doplnilo dvacítku štědře podpořených excelentních vědeckých týmů. Přední vědci však nešetří kritikou.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze