Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Listopad 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Pomsta nacistů byla rychlá a nekompromisní. Recenze Attentat 1942

Zhruba před dvěma lety se objevil zajímavý učební experiment Československo 38-89 Atentát, mapující neobyčejný osud jednoho obyčejného Čecha, který skončil v koncentračním táboře. Hra byla trochu doladěna, vylepšena a nyní vyšla na Steamu.

Dětský uzel aktuálního dokumentu UK ocenila vynikajícího učitele a vzdělávací počin

Univerzita Karlova dnes opět při příležitosti 17. listopadu ocenila vynikající vyučující a vzdělávací počiny. Cenu Arnošta z Pardubic získal profesor Petr Charvát z pedagogické fakulty a tým z právnické fakulty za program Street Law - zažít právo jinak. In memoriam byl v Karolinu oceněn za přínos světové vědě, pedagogické činnosti a popularizaci vědy Jan Suda

Dětský uzel aktuálního dokumentu Tajemství egyptského písku

luneční žár, prach, písek, spousta potu, shon. To je práce českých egyptologů, žádná romantika. Nyní ohlásili další výjimečný objev. Našli chrám, který se pod pískem schovával 3 300 let. Celý jej odkryli, ale jen na pár týdnů. Před několika dny chrám slavného faraona Ramesse II. opět zcela zasypali. Pod pískem mu je mnohem líp.

Dětský uzel aktuálního dokumentu  V Hybernské vznikne moderní univerzita, má sloužit akademické obci i veřejnosti

Projekt s názvem Hybernská ožívá, který odstartoval letos v březnu kulturně-vědeckým festivalem Týden diverzity, je pro rozsáhlý soubor budov nedaleko Prašné brány jen začátkem něčeho mnohem většího.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze