Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Říjen 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Na Uherskohradišťsku bylo odlito žezlo FSV UK

Žezlo Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, které zhotovil sochař Otmar Oliva, dnes odlili pracovníci dvou sléváren na Uherskohradišťsku. Žezlo začne fakulta používat příští rok, řekl dnes ČTK její proděkan Filip Láb. Výroba bude stát včetně materiálu zhruba 600.000 korun, sochař Oliva svou práci udělal zdarma. Fakulta dosud neměla vlastní insignie a její studenti skládali akademický slib na žezlo filozofické fakulty.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Zima: Naši absolventi musí být úspěšní i v roce 2050

Univerzita Karlova, jež má devítimiliardový rozpočet, volí rektora. Lidové noviny přináší rozhovor s kandidátem na rektora Tomášem Zimou.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Čeští vědci našli faraonův chrám

Objevený chrám faraona Ramesseho II. umožní lepší pohled na vztah vládce a náboženství. Ojedinělou starověkou památku odkryli v Abúsíru čeští archeologové.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Kam na vysokou? Příležitostí přibývá

Výuku bakalářského oboru fyzioterapie spustí po prázdninách v Karlových Varech 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy. Od listopadu do února bude každý druhý pátek pořádat ve svém karlovarském sídle na nábřeží Jana Palacha dny otevřených dveří, kterých se budou účastnit i odborníci fakulty. První akce je plánovaná na 10. listopadu.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Na vysoké školy se valí tsunami

UN jako první médium před rokem uveřejnily informaci, že studentům, kteří začínají nově studovat, hrozí, že nemusejí své studium vůbec dokončit. Je totiž hodně pravděpodobné, že vysoké školy nestihnou zdaleka všechny nové akreditace získat dříve, než ty staré zaniknou. Našlo se tedy po roce nějaké řešení? A jak vůbec vypadá aktuální situace s akreditacemi?




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze