Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Září 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Výbuchy vodíku a levitující magnety. Pražský Kulaťák ovládl Festival vědy

Seznámit se s vlastnostmi kapalného dusíku, nakreslit cestičku pro termity anebo přihlížet startu improvizovaných raket mohli návštěvníci Festivalu vědy na pražském Vítězném náměstí. Jeho pátý ročník připravil pražský Dům dětí a mládeže ve spolupráci s vysokoškolskými institucemi.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vysoké školy dostanou přidáno, vláda zatím neupřesnila o kolik

Vysoké školy dostanou příští rok přidáno, představitelé vládní koalice ale zatím neupřesnili, s jakou částkou mohou počítat. Podle ministra financí Ivana Pilného (ANO) našla po výzvě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) z minulého týdne ministerstva ve svých rezervách devět miliard korun pro zvýšení rozpočtu na příští rok. Pilný však pravděpodobně nesplní požadavek vysokých škol na růst ve výši 4,5 miliardy, koaliční strany hovoří o třech miliardách. Kabinet bude rozpočet schvalovat příští pondělí.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzitní koleje hlásí stop stav, tisíce studentů jsou bez ubytování

Bydlení na kolejích je opět v módě, jejich kapacita ale nepostačuje. Na vině jsou ceny nájmů v Praze a nedostatek volných bytů

Dětský uzel aktuálního dokumentu Teologové z ruzyňské učebny číslo 163

Programem Univerzity Karlovy na vzdělávání vězňů v bohoslovectví již prošlo 51 lidí. A dalších třináct teď od podzimu nastupuje do „prváku“ bakalářského studia. Co je čeká?




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze