Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Výstavba kampusu UK v H. Králové by mohla začít do dvou let


Výstavba Výzkumného a vzdělávacího centra Univerzity Karlovy (UK) v Hradci Králové by mohla začít do dvou let a stát bude přes 2,6 miliardy korun. Novinářům to dnes po podpisu memoranda o spolupráci hradeckých fakult UK a Královéhradeckého kraje na tomto projektu řekl děkan Lékařské fakulty Univerzity Karlovy Miroslav Červinka.

Podle něj se už podařilo pro projekt získat předběžný souhlas Evropské komise i podporu vlády a nyní fakulty čekají na zveřejnění výzvy, která umožní podat žádost o dotaci. "První věc je zveřejnění výzvy Evropskou komisí, potom bude další rok na schvalování. Myslím si, že když všechno půjde dobře a nebudou se lidé při výběrových řízeních moc odvolávat, tak jsme za dva roky reálně schopni začít stavět," řekl Červinka. Podle něj má vlastní budování kampusu trvat zhruba dva roky.

V areálu u vjezdu do hradecké fakultní nemocnice by mělo vzniknout několik propojených objektů, které nabídnou kompletní zázemí pro lékařskou i farmaceutickou fakultu. "Bylo by zde centrum výuky pro všechny biomedicínské obory, které jsou v Hradci Králové," řekl Červinka. Obě fakulty UK v Hradci Králové navštěvuje zhruba 5000 studentů, fakulty neplánují jejich dramatické navýšení, díky novému centru by se ale mohly objevit nové obory.

Lékařská a farmaceutická fakulta UK v Hradci Králové otevřely první budovu nového kampusu u hradecké fakultní nemocnice v roce 2015, její vybudování stálo 315 milionů korun. V Hradci buduje svůj kampus také Univerzita Hradec Králové, která letos v květnu otevřela novou budovu přírodovědecké fakulty za 450 milionů korun. V univerzitním areálu Na Soutoku stojí od roku 1997 budova Pedagogické fakulty UHK a v roce 2008 dokončený objekt Fakulty informatiky a managementu UHK. Univerzita chce ještě vybudovat sportoviště, které by sloužilo nejen univerzitě, ale i dalším vysokým školám a sportovním klubům.


Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

16.08 2017 15:01

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze