Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Červenec 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Letní školy: umění, ale také experimentální chirurgie

Na tři desítky účastníků přivítala Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Plzni na své Letní škole experimentální chirurgie. Ta je v celé republice ojedinělá, studenti si mohou odnést zcela nové dovednosti. Vyzkoušejí si totiž operace nejrůznějších orgánů, během studia takovou šanci nedostanou. Čtvrtého ročníku se účastní studenti devíti zemí.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Karlova univerzita uspěla v USA

Hned dvě prestižní ceny Americké asociace knihoven (ALA) získali minulý týden na konferenci v Chicagu pedagogové Univerzity Karlovy (UK).

Odborná porota složená z knihovníků, knihkupců a čtenářů tento rok v nejprestižnějších kategoriích ocenila v oboru filozofie zlatou medailí a titulem filozofická kniha roku dílo profesora Tomáše Halíka Chci, abys byl. V roce 2012 jej vydalo Nakladatelství Lidové noviny a loni v americkém překladu (I Want You To Be) vydavatelství University of Notre Dame Press.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Výstavba kampusu UK v H. Králové by mohla začít do dvou let

Výstavba Výzkumného a vzdělávacího centra Univerzity Karlovy (UK) v Hradci Králové by mohla začít do dvou let a stát bude přes 2,6 miliardy korun. Novinářům to dnes po podpisu memoranda o spolupráci hradeckých fakult UK a Královéhradeckého kraje na tomto projektu řekl děkan Lékařské fakulty Univerzity Karlovy Miroslav Červinka.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Do Prahy přijelo na 150 cizinců, kteří se učí česky

Na 150 zájemců o češtinu z celého světa přijelo do Prahy na tradiční Letní školu slovanských studií. Většina jich má s jazykem již zkušenosti, a tak šeptání v češtině doprovázelo i zahajovací komorní smyčcový koncert ve velké aule Karolina. Při něm se pomalu seznamovala studentka z Vídně, která právě čte Karla Čapka, s mladíkem z Moskvy, který se česky učí už od 13 let. Na Filozofickou fakultu zamířili i studenti z Ghany či Kolumbie.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze