Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Červen 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti tápou, kam jít s depresí

Až tři čtvrtiny chronických duševních nemocí se projeví do 24 let. Během studia se lidé nejčastěji setkávají s prvními většími stresy, které mohou být spouštěčem pro nějaký větší psychický problém. Služby psychologa ale nejsou zrovna levné. Také proto čeští studenti o nějaké odborné konzultaci málokdy uvažují.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Rektoři odmítli návrh rozpočtu, prohlubuje prý podfinancování VŠ

Česká konference rektorů (ČKR) dnes na svém zasedání odmítla návrh státního rozpočtu pro příští rok, který podle nich prohlubuje podfinancování vysokých škol. Obrátí se proto otevřeným dopisem na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Vyplývá to z usnesení konference, pod nímž je podepsán rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, který dnes obhájil funkci předsedy ČKR.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Rektoři chtějí více peněz pro VŠ, dochází jim trpělivost

Vztah současné vlády k vysokému školství je nejhorší od roku 1989, řekl dnes po jednání České konference rektorů (ČKR) její místopředseda a rektor Masarykovy univerzity v Brně Mikuláš Bek. Rektoři dnes premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) v otevřeném dopise vyzvali, aby zajistil dodržení slibů o navýšení financování vysokých škol. Chtějí také jednat s ministrem financí. V případě, že se návrh rozpočtu během léta zásadně nezmění, chtějí rektoři na vládu naléhat ještě důrazněji.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Moderní kolej: vlastní koupelna, venku hřiště

Bydlení sice v dezolátním stavu, ale o to nejde, důležitější jsou večírky a studentský život. Tato představa o ideální vysokoškolské koleji už, zdá se, neplatí. Studenti chtějí jednolůžkové pokoje, vlastní koupelnu a klid na učení. Scházet se prý mohou na hřišti, ve společenské místnosti nebo kuřárně. A vedení pražských kolejí na to začínají pomalu reagovat. Aktuálně se ve velkém mění například kolej Hvězda, která patří pod Karlovu univerzitu.

Dětský uzel aktuálního dokumentu VŠ: Návrh rozpočtu ministra financí na vědu odporuje slibům ANO

Vysokým školám se nelíbí návrh ministerstva financí na přidělení peněz pro vědu a výzkum. Rada pro vývoj a inovace navrhovala rozpočet 36 miliard korun, ale ministerstvo návrh snížilo o tři miliardy. Podle vysokých škol to odporuje předvolebnímu slibu hnutí ANO, jehož ministr Ivan Pilný finance řídí. ANO v roce 2013 slibovalo zdvojnásobení peněz na vědu a výzkum, upozornil dnes po zasedání Rady vysokých škol její místopředseda Tomáš Opatrný.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze