Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Květen 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Medici dostanou pavilon za miliardu, staré objekty opustí

Dlouho vyhlížený plán se stane skutečností.

Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Plzni postaví nový pavilon na Lochotíně za více než miliardu korun. Peníze získá z evropských grantů. Do objektu v těsné blízkosti plzeňské fakultní nemocnice se přesunou všechny významné ústavy, které jsou teď rozmístěny po městě. Staré objekty fakulta v budoucnu opustí.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Větší zájem začíná být o techniku

Psychologie, anglistika, práva nebo medicína. Tak vypadá volba těch nejambicióznějších studentů, kteří se nebojí o své místo na akademické půdě tvrdě poprat. Právnická fakulta Univerzity Karlovy například přijímá podle posledních údajů ministerstva školství jen něco přes dvacet procent uchazečů, o návalu na medicínu píšeme na předchozí straně. Asi nejvýrazněji se šance na přijetí liší v rámci jednotlivých filozofických fakult a jejich oborů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Umělé nohy, skleněné oči i první sluchadla

Dát za něco ruku do ohně nebo vzít nohy na ramena. V reklamním spotu Národního technického muzea (NTM) se nejedná o metafory, ale o reálné skutky.

Věty totiž pronesli paralympionik Jiří Ježek nebo handicapovaný závodník na kole Richard Štěpánek, kterým plnohodnotný život umožňují umělé končetiny. Spot tak láká na velkou výstavu Národního technického muzea Člověk v náhradách aneb technika slouží medicíně.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Česká Učená společnost ocenila za přínos vědě 18 vědců i studentů

Osmnáct vědců, pedagogů i studentů ocenila Učená společnost České republiky za rozvoj vědy, výsledky jejich práce či podporu zájmu o výzkum. Ocenění si převzali dnes v pražském Karolinu. Medaile za zásluhy o rozvoj vědy obdrželi historička Zdeňka Hledíková, biolog Jan Květ a ekolog Bedřich Moldan. V kategorii vědecký pracovník si cenu odnesl Tomáš Doležal za vědeckou a pedagogickou práci na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Shromáždění na Albertově uspořádá 17. listopadu opět UK

Shromáždění na Albertově 17. listopadu letos opět uspořádá Univerzita Karlova. Místo, na které před dvěma roky studenti nesměli kvůli shromáždění Bloku proti islámu za účasti prezidenta Miloše Zemana, se jí podařilo zajistit včas. ČTK to řekl mluvčí univerzity Václav Hájek. Na Albertově si studenti tradičně připomínají historické události z let 1939 a 1989.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 13.05 2024 15:11 , © Univerzita Karlova v Praze