Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Duben 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Chátrající domy v centru naplní kulturní akce pro lidi

Rozsáhlý komplex budov v Hybernské ulici získala Filozofická fakulta Univerzity Karlovy. Přemění ho na kulturní centrum. Sedmidomí v historickém jádru metropole získalo nového domácího. Filozofická fakulta se domluvila s magistrátem na zápůjčce.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Fakultní insignie. Studenti si šetří na zeměkouli s prsty

Nepřísahat na vypůjčené žezlo, ale konečně na vlastní. S takovým plánem přišli studenti Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a společně rozjeli sbírku na pořízení pořádných univerzitních symbolů. Podle ředitelky institutu komunikačních studií a žurnalistiky Alice Němcové Tejkalové se zatím sešlo téměř šedesát tisíc korun.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Pět výjimečných z „Karlovky“

Miroslav Bárta, egyptolog a archeolog, je jednou z mediálně nejviditelnějších tváří Univerzity Karlovy. Chodí do televize, angažuje se, sestavuje sborníky, jež se věnují nejen jeho oboru, nýbrž i aktuálním společenským problémům... Ale stále také dělá – se svým týmem v egyptském Abúsíru – světovou vědu. Češi objevují hrobky princezen i kněžích.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Chci být opět rektorem Karlova učení

„Jiří Drahoš je významná osobnost vědy a vítám každého kvalitního kandidáta na prezidenta České republiky,“ řekl LN Tomáš Zima, rektor Univerzity Karlovy, jenž vede školu s rozpočtem 9,5 miliardy korun na rok.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Valachová: Nové financování VŠ by mělo zohledňovat potřebu oborů

Ministerstvo školství připravuje nový model financování vysokých škol. Měl by vést ke zvýšení kvality a zajištění podpory vzdělávání v oborech s významnou společenskou potřebností. ČTK to dnes řekla ministryně školství Kateřina Valachová. Usiluje také o navýšení rozpočtu školství v následujících třech letech, a to o 60 miliard korun.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Atentát na Heydricha ve světě? Musíme více vysvětlovat, říká český vědec

Vylepšená verze edukativní hry Československo 38-89: Atentát, která zpracovává život v protektorátu, vyjde letos ve světě pod novým jménem Attentat 1942. Od původní verze se výrazně liší. „V rámci překladu musíme více vysvětlovat, dávat do kontextu a propojovat s událostmi světových dějin, které zahraniční publikum může znát,“ říká šéf projektu Vít Šisler.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze