Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Březen 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Rektor UK se zastal anarchisty Ševcova, kterému hrozí vyhoštění

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima se v otevřeném dopise ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) zastal odsouzeného ruského studenta Igora Ševcova, kterému hrozí vyhoštění do vlasti. Postup, kterým anarchista Ševcov přišel o studentské vízum a nebylo mu prodlouženo ani vízum pracovní, označil rektor za zcela nepřiměřený.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Tři studentky převzaly ocenění za významné vědecké práce

Tři studentky dnes v prostorách pražského Karolina převzaly Bolzanovu cenu, kterou Karlova univerzita oceňuje významné vědecké práce svých studentů. Ocenění má více než dvacetiletou tradici. Rektor Tomáš Zima také dnes ocenil desítku nejlepších absolventů a další studenty za jejich činy v humanitární oblasti, za reprezentaci univerzity či za jejich sportovní výkony.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Čeští geografové mají respekt

Kdo chce mít po studiu jistotu, že bude jeho český diplom oborově respektován, měl by si vybírat především z nabídky studijních oborů na Univerzitě Karlově a na Českém vysokém učení technickém (ČVUT). Respektovaný žebříček QS World University Rankings by Subject, jehož letošní edice byla zveřejněna koncem minulého týdne, totiž zařadil jedenáct oborů z Karlova učení a další pětici z pražské techniky do přední světové dvoustovky.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze